استاد زمرشیدی
استاد دکتر حسین زمرشیدی، بزرگ معلّمِ معماریِ سنتی ایران ، عمری را در جهت ترویج علم و هنر معماری سپری و به حق خدمات ارزشمند و بی مانند ی را برای ایران عزیز بر جای گذاردند.
مختصری درباره استاد
استاد دکتر حسین زمرشیدی، بزرگ معلّمِ معماریِ سنتی ایران ، عمری را در جهت ترویج علم و هنر معماری سپری و به حق خدمات ارزشمند و بی مانند ی را برای ایران عزیز بر جای گذاردند., پدر ایشان حاج محمد معمار از معماران بنام خراسان بودند و از کودکی با هنر معماری اُنس گرفته و در نوجوانی در کنار پدر و سایر اساتید معمار، هنر معماری را فرا گرفتند. از آثار ارزنده بر جای ماند ه از ایشان می توان به کاشیکاری بقعۀ خواجه ربیع در مشهد، گنبد سبز مشهد، بقعۀ امام زاده محمد محروق و شیخ عطار در نیشابور و بقعه شیخ احمد جامی در تربت جام اشاره نمود.
ایشان همزمان با کار بنایی، شبانه مشغول تحصیل بودند و تا سوم متوسطه را در مشهد طی نموده و سپس به تهران رفته و در هنرستان صنعتی تهران (ایرانی و آلمانی) تحصیل را ادامه دادند و همزمان به عنوان استادکار آموزشی نیز مشغول کار بودند. در سال 1350 فارغ التحصیل و در آزمون بورسیە آلمان در رشتە ساختمان پذیرفته شدند و برای ادامه تحصیل رهسپار کشور آلمان شدند.
استاد پس از طی مدارج علمی به کشور بازگشته و در رشته ساختمان مشغول به تدریس شدند و آموخته های علمی خویش را با هنر معماری درآمیختند و ماحصل آن کتب بسیار ارزشمندی در زمینه ساختمان و معماری است که سالیان سال است دانشجویان و پژوهشگران این رشته از این آثار بهره می برند.
از آثار ماندگار ایشان می توان:
- 16 جلد کتاب رشتە ساختمان در هنرستان
- کتاب تعمیر و نگهداری ساختمان
- کتاب رسم فنی و نقشه کشی جامع عمرانی
- کتاب اجرای ساختمان (عناصر و جزئیات)
- کتاب معماری ایرانی
- کتاب مسجد در معماری ایرانی
- کتاب های کاشیکاری ایرانی
- کتاب گنبد و عناصر طاقی ایران
- کتاب عناصر و جزئیات و ....
را نام برده که تماماً با عشق به ایران عزیز به رشته تحریر در آمده است.
استاد زمرشیدی به حق، تمامی مراحل پیشرفت را در رشتە معماری و ساختمان طی نموده اند. از جوایز و نشان های ایشان می توان به:
- دریافت درجه دو هنری رشته کاشیکاری
- دریافت درجه یک هنری رشته معماری
- عضویت فرهنگستان هنر
- منتخب چهره های ماندگار
- ایران در رشته معماری
- دریافت نشان دانش
- برگزیده معلم ماندگار
- دریافت دوره های هنر رشته معماری
- برگزیده ویژه جشنواره خوارزمی و استاد تمامی دانشگاه اشاره نمود.
استاد عاشقانه آموخته های علمی و عملی خویش را به رشته تحریر در آوردند و با تدریس رشته ساختمان ومعماری در دانشگاه های کشور دانشجویان و دانش پژوهان این رشته را تربیت نمودند. و همان گونه که خودشان همیشه می گفتند: من افتخار می کنم که معلم هستم و عمری را در راه آموزش و تربیت فرزندان ایران سپری کرده ام.
در تاریخ 15 بهمن ماه 1397 دار فانی را وداع گفتند و در قطعه هنرمندان بهشت زهرا تهران آرمیدند. یاد و خاطرشان همیشه ماندگار است.
